2022 Crescendo - Albaquerque Balloon Fiesta

Wagen 1: Albaquerque Balloon Fiesta - Albuquerque, New Mexico, VS

Buurtschap Crescendo

Ontwerp: Kim Schenkelaars


Omschrijving programmaboekje:

Met je hoofd in de wolken
Wat is het toch heerlijk om met je hoofd in de wolken te zijn. Dromen van een zonnige toekomst waar narigheid niet aanwezig is. We delen deze positieve gedachtes uit aan kinderen zodat zij vol goede moed de toekomst ingaan.
Want een mooie toekomst begint met mooie dromen.


Juryrapport:

Thema / Ontwerp
Een heel mooi thema: een droom gebaseerd op een luchtballonenfestival. Heel bijzonder dat het ballonfestival niet letterlijk genomen is maar dat er dus een droomfantasie van gemaakt is.
Een kaartje kopen bij de dahlia-kassahuisje voor een droomvlucht: het idee is van Eftelingkwaliteit! Ook de meerijdende snoepwagen is goed bedacht, net zoals het wakker worden in je hangmat op het moment dat de muziek luider wordt.
De keuze voor een kasteel als ballon werkt: het prikkelt de fantasie, zeker als je er met een hangmat onder kunt hangen. Het prachtige idee wordt echter onderuit gehaald door de veel te zichtbare draagconstructie die in het ontwerp veronachtzaamd lijkt

Vakmanschap
De kastelen zijn prima gemaakt maar de wolken waren een misser: te klein en te gemakkelijk gekozen voor watten.

Beleving
Een grote gemiste kans bleek hier de verbeelding van de wolkenlucht in combinatie met de véél te aanwezige stalen draagconstructie die de ballonnen in de lucht moest houden.
De balken en kolommen hadden natuurlijk in een grote wolk verborgen kunnen zijn in plaats van de mini-wattendotjes tegen de zijkant van de fraaie paarse kastelen. Die kastelen hadden trouwens beter op verschillende hoogte kunnen hangen. Dan zou het minder een kastelenbrug en meer een kastelenwolk geworden zijn.

Conclusie
Een geweldige vondst om er een droom van te maken met mooie toevoegingen zoals de snoepwagen en de kassa, maar helaas werd de droom verstoord doordat het in de lucht zweven van de ballonnen niet over kwam.

884 punten / 12e plaats