2015 Borkel en Schaft - GEFELICI...TAART!

Wagen 3: GEFELICI...TAART!

Buurtschap Borkel en Schaft

Ontwerp: Peter Mannaerts


Omschrijving programmaboekje:

Met deze toepasselijke titel van de wagen vieren wij als buurtschap dit jaar ons 10 jarig jubileum!
Er zijn diverse gelegenheden om iemand te feliciteren. Denk hierbij aan een verjaardag, bruiloft, zwangerschap, jubileum etc etc...
Bij deze gelegenheden hoort natuurlijk een taart, gebak of een cupcake!
Deze momenten in een mensen leven moeten gevierd worden en dat gaan we dan ook doen.
Vaak is de taart te mooi om aan te snijden...


Juryrapport:

THEMA
Borkel en Schaft heeft haar eigen 10-­jarige jubileum voorop gezet en het thema erin geplakt, letterlijk. De vertaling van het thema was niet herkenbaar en kwam dan ook wat gezocht over. De dopjes waren slechts vervanging van dahlia’s.

ONTWERP
Een nogal simpel ontwerp met grove vormen en weinig dynamiek. De detaillering zat hem vooral in het prikwerk.

VAKMANSCHAP
De dessins op de taarten werkten goed en zijn ook mooi geprikt/geplakt. De plastic doppen gingen op in het geheel. Verder was er weinig detaillering, waardoor het geheel nogal statisch overkwam. De losse taartjes zijn mooi en goed geprikt.

BELEVING
De feestelijkheid werd benadrukt door de passende muziek, en het kleurgebruik was erg vrolijk. Wiebelende sterretjes waren een frisse aanvulling en voegden wat beweging toe. Het bruidspaar daarentegen was een beetje vreemde eend op een verjaardagsfeest.

TOTAAL
Een vriendelijke maar statische wagen, die helaas achter blijft in vormgeving en thematisch de plank misslaat. Het feest had veel meer uitgebuit mogen worden, als je dan toch feest, doe het dan knallend, met hergebruikte champagneflessen en kurken bijvoorbeeld. De dopjes voegden in dat opzicht niets toe.

12e plaats - 765 punten