2012 Stadsebergen - Smakelijk (ver)weven

Wagen 14: Smakelijk (ver)weven

Buurtschap Stadsebergen

Ontwerper: Eric Faassen


Omschrijving programmaboekje:

Restaurant Cordial (1 ster) is samen met Hotel de Weverij gevestigd in het oude hoofdgebouw van de Koninklijke Tapijtfabrieken Bergoss te Oss. Waar vroeger de geluiden klonken van de weefgetouwen die prachtige weefsels maakten, klinken tegenwoordig de geluiden van potten en pannen.
Onder leiding van Joost Verhoeven worden op deze historische plek nu de mooiste ingrediënten verweven tot geweldige gerechten waarin de kleuren, structuren en smaken samenkomen.


Juryrapport:

Eric Faassen heeft volgens de jury één van het beste en origineelste ontwerpen laten zien.  In de titel komt de achtergrond/geschiedenis van het gebouw en het gebruik van het gebouw in het heden, als restaurant, mooi tot uitdrukking.
De titel ‘smakelijk (ver)weven’ is leuk en slim bedacht!
Het is een imposant ontwerp, in een mooie komische en dynamisch uitvoering. Het uitgangspunt van de buurtschap Stadsebergen en de verhalen naar het publiek zijn duidelijk naar voren gebracht. Sterrenrestaurant, naast het oude gebouw de weverij, zijn subtiel gepresenteerd in de vorm van: “koks in de klossen” met zijn kookactiviteit. Vis, (wild) vlees en groente in de vrije kleurschakeling en het gebruik van de muziek zijn goed aangepast in het geheel van het verhaal.

Op het eerste gezicht kunnen mensen een rommelige indruk krijgen van de wagen, omdat er heel veel activiteit te zien is.
Maar dit kan niet anders! Eric Faassen en zijn buurtschap brachten een magisch en nieuwsgierig  verhaal in het bloemencorso. Het publiek  wordt geprikkeld  toe te blijven kijken om hun vragen beantwoord te krijgen. De kleurrijke setting  van de bloemen is zeer goed gekozen en de bloemen worden mooi geïntegreerd in het juiste  materiaal van het gekozen object.
Het was spectaculair entertainment dat  werd  opgediend.
Ondanks een rommelige indruk,  was het ……. een prachtig ontwerp, zeer creatief gepresenteerd met passende muziek. 
Het is een mooi ontwerp in/met een heel moeilijke constructie. Het geheel is een kloppend, compleet verhaal over Cordial en Joost Verhoeven, en de uitvoering was zoals beschreven in het concept. Terecht is dit ontwerp beloond met de pleinprijs en met de tweede prijs in het algemeen.

2e plaats - 458 punten
Pleinprijs