2009 Oruva - Als de tijd vliegt, vlieg ik mee!

Wagen 12: Als de tijd vliegt, vlieg ik mee!

Buurtschap Oruva

Ontwerpers: Peter van Straalen en Martijn Vermeulen


Omschrijving programmaboekje:

Opzij,opzij, opzij,
maak plaats, maak plaats, maak plaats,
wij hebben ongelofelijke haast.


Juryrapport:

De eerste indruk tijdens de statische beoordeling van deze corsowagen geeft een onvolledig en onduidelijk beeld waarbij als eerste de gedachte te binnen schiet wat hier de bedoeling van zal zijn. Kleurige lijnen van bloemen lopen rond een zwarte uit stellagemateriaal opgebouwd achtbaanachtig geheel.
Daarbij zijn de lijnen overal nèt niet strak genoeg om door middel van spiraalvormen echte snelheid en spanning uit te drukken. Zo blijft de statische beoordeling erg ondermaats en is het afwachten hoe de wagen tijdens de parade zal overkomen. Mooi gekostumeerde en opvallende, maar passend gekleurde figuranten, ondersteund door het nummer "Ik heb ongelofelijke haast”
van Herman van Veen, luisteren de wagen tijdens het voorbijtrekken dan ook op met mooie korte strakke dansbewegingen. Duidelijk wordt nu het karakter van deze corsowagen: ondersteunend. De muziek en de dansende figuranten maken de boodschap duidelijk en helaas niet de wagen zelf. Als compliment dient wel vermeld te worden dat het erg knap en gewaagd is om een zo abstract thema als tijd en haast proberen uit te drukken in een corsowagen. En als totaal, dankzij de muziek en de figuratie, is het deze buurtschap dus wel gelukt.

14e plaats - 297 punten