2009 Borkel en Schaft - Verliefd

Wagen 1: Verliefd

Buurtschap Borkel en Schaft

Ontwerper: Peter Mannaerts


Omschrijving programmaboekje:

Heerlijk,dat gevoel wat je overkomt
als je verliefd bent.
Je bent met je hoofd in de wolken
en alles ziet er rooskleurig uit.
Je hart wordt geraakt..........
Cupido heeft zijn werk gedaan !      


Juryrapport:

Verliefdheid hoort zeker bij de Mallemolen van het leven, je ziet alles door een roze bril en dat was in de wagen van dit buurtschap zeker ook het geval. Alles was even zoet en lief waardoor je vertederd werd door de wagen. Misschien had het thema nog iets verder uitgewerkt kunnen worden, omdat er ook mindere kanten zijn aan verliefdheid, maar daarentegen is het volgens ons goed om een duidelijke richting te kiezen.
Wat jammer was in het ontwerp was dat de wagen nogal eendimensionaal was waardoor de wagen van één kant beter tot zijn recht kwam: de kant van de tribune. De trap die over de wagen heen ging was een goed idee. En dat in het midden een
groot hart was gezet dat ronddraaide was een pluspunt.
De verliefde stelletjes die over de wagen liepen en in het midden van de wagen stonden waren zeer lieflijk, maar hadden iets meer performance kunnen geven. Chapeau voor de cupido met onbloot bovenlichaam deze zal het wel erg koud hebben gehad, but the show must go on.
De cupido's aan de voor- en achterkant hadden iets beter gevormd kunnen worden. In zijn detaillering vond de jury de wagen goed uitgewerkt met de harten en de vlinders die vanuit het midden van de wagen rondom de verliefde stelletjes opstegen.
Qua kleur was de wagen ook sterk opgebouwd met het geel, roze en paars gaf het een goede weerspiegeling van verliefdheid. Kleuren goed gekozen. Volgend jaar verwacht de jury door meer pijlen te worden getroffen.

9e plaats - 354 punten