2006 Reisvenne Oranje - Bossa Nova Baby

Wagen 6: Bossa Nova baby

Buurtschap Reisvenne Oranje

Ontwerper: Gustaaf Geldens


Omschrijving programmaboekje:

Laat U meevoeren door een surrealistische wereld op de zwoele, relaxte Bossa Nova sound. Lekker loungend genieten van het braziliaanse vakantie gevoel. Bossa Nova Baby...


Juryrapport:

‘Bossa Nova Baby’ presenteerde zich op de markt als een ontwerp dat de zwoele atmosfeer van de gekozen Bossa Novamuziek origineel verbeeldde.
De mooi ‘gelaagde’ wagen was prachtig van kleur, zeer kundig gemaakt en vooral bijzonder door het gebruik van andere materialen, m.n. het glitterfolie. De figuratie - die de fantasieën van een vrouw verbeeldt - was heel divers maar in de gekozen symbolen niet echt origineel. De letterlijk ‘eenzijdige gerichtheid’ van de wagen ervoer de jury als een minpunt.
In de parade werd dat zwoele accent nog eens benadrukt door de gekozen act in combinatie met de bijzondere Bossa Novamuziek. De clichématigheid van de figuratie op het plein verviel geheel in de parade, waar de wagen het verrassende decor werd voor figuranten die op voor de jury zeer onverwachte, originele plaatsen werden ingezet.
Een exotisch tafereel dat schitterde en glansde in de zon, bloemen en act werden één geheel, waarmee Bossa Nova Baby een van de juwelen van het Corso werd.

6e plaats - 349 punten