2004 Oud Dommelen - Pigmania

Wagen 10: Pigmania

Buurtschap Oud Dommelen

Ontwerper: Robert Claassen en Frans Vierstraete


Omschrijving programmaboekje:

Vlinders in de buik, spanning en verleiding. Een niet te temperen verlangen naar de onmogelijke liefde. Droom en fictie, realisme en absurde kitsch, geïnspireerd op het werk van Jeff Koons en Pierre & Gilles.
Oud Dommelen bouwt dit jaar Pigmania, de schijnbaar onmogelijke liefde tussen een matroos en een varken. Verleiding staat aan de basis van dit idee, maar de absurditeit van het thema inspireerde ons om dit surrealistische beeld te creëren.

Dit ontwerp wordt versterkt door een barbershoptrio, achter op de wagen. Het in gouden glitterpakken gehuld trio zal de gevoelige klanken van 'Love me tender' (Elvis), live ten gehore brengen.
Een viertal matrozen zitten tot hun middel in bloemen aan weerskanten van de wagen. Zij versterken de verbeelding die de wagen uitbeeldt. Zij reiken vol verlangen naar de varkentjes die door een viertal cupido's aan ze gepresenteerd wordt.


Juryrapport:

Met haar wagen 'Pigmania' heeft Oud Dommelen bewezen dat absurditeit, kitsch en corso prima samen kunnen gaan. Opnieuw werd niet alleen de wagen maar zeker het daarin geïntegreerde theatrale effect van muziek en figuranten een van de hoogtepunten van het corso.

2e plaats - 401 punten
Theaterprijs