2004 Kerkakkers - The Mystery of Egypt

Wagen 3: The Mystery of Egypt

Buurtschap Kerkakkers

Ontwerper: Erwin Hendriks


Omschrijving programmaboekje:

Een farao sterft. Omdat hij `n god was, moest zijn geest ten hemel varen om zich bij zijn
goddelijke familieleden te voegen. Omdat hij ook mens was, moest zijn lichaam gebalsemd
worden en begraven met alles wat hij nodig zou kunnen hebben.
Vier priesters begeleidden Toetanchamon op zijn reis naar de nieuwe wereld. Vlak voor de begrafenis voerden zij een rituele ceremonie uit terwijl vrouwlijke familieleden klaaglijk huilden.Hoe kregen ze het voor elkaar, om voor een begrafenis van hoge persoonlijkheid, zo`n gigantisch gebouw te bouwen. Het is nu nog soms een raadsel en dat maakt dat het gewoon niet te filmen is wat ze toen allemaal maakten.


Juryrapport:

Men beschrijft en verbeeldt een begrafenis van een Farao. Duidelijk zichtbaar is daarbij veel aandacht besteed aan vorm en expressie. Het idee om door andere kleuren een goudglans te creƫren is goed geslaagd.
De piramide was weinig imposant en stond er alsof er eigenlijk geen plaats voor was, zodat deze samen met de tempel, de wagen een "vrachtwagenmodel" (cabine met aanhanger) gaf. Men heeft waarschijnlijk een plaats voor de ceremonie gezocht waardoor de wagen een plat blok en oninteressant van vorm werd. Een mysterieus onderwerp dat wel, maar in zijn ontwerp achterhaald en met weinig binding naar het thema.

9e plaats - 300 punten