2003 Stadsebergen - Net zo goed als Van Basten!

Wagen 5: Net zo goed als Van Basten!

Buurtschap Stadsebergen

Ontwerper: Eric Faassen


Omschrijving programmaboekje:

Veel jonge jongens hebben één grote droom, profvoetballer worden. Van je hobby je beroep maken, heel veel geld verdienen en niet te vergeten "de roem". Wat lijkt dat geweldig om heel de dag op de grasmat bezig te zijn en als beloning die fel begeerde beker omhoog te kunnen houden!
Maar aan de andere kant van de wereld  in de krottenwijken,  hebben hun leeftijdsgenootjes die zelfde droom al is deze meer van levensbelang!
Veel geld verdienen voor hun zelf en de familie , zodat ze  kunnen ­ontvluchten uit de dagelijkse sleur van kinderarbeid….............................
het in elkaar stikken van de voetbal!

Hit-kids: Rogier Roothans, Youri Veraa, Robin Verhoeven, Roy Roothans, Stef van Son, Anton Schellekens, Jacqueline Roothans, Dennis Lavrijssen, Rick Verhoeven, Sander Veraa, Dennis Roothans, Bram Schellekens.


Juryrapport:

Een echte kinderdroom. Wie droomt er niet van de cup te mogen vast houden? In de wagen is veel actie te zien (het koppen van de bal en de trapbeweging van de schoenen). Er zijn originele details (grasmat in blokken) en door de beweging van de poppen in het midden krijgt de wagen een fijne "kinderlijke spontaniteit".
Toch is het verhaal te complex. Door de transparante vorm zie je teveel vormen en kleuren tegelijk en door elkaar heen en ontstaat er onrust.
De kinderen die hun favoriete vlag meedragen èn de muziek geven de wagen een extra dimensie. Maar de vier 'scheidsrechters' vormen geen versterking van het straatbeeld. Het aan de kaak gestelde maatschappelijke probleem (kinderarbeid) komt niet echt uit de verf.
Kortom een mooie fantasierijke wagen die net 'iets te veel' wilde laten zien.

8e plaats - 360 punten