2003 Leenderweg - Huishoudrobot

Wagen 13: Huishoudrobot

Buurtschap Leenderweg

Ontwerpers: Cas Simons en Bas Witvliet


Omschrijving programmaboekje:

Uit een door dit buurtschap georganiseerde ontwerpmiddag voor kinderen, ontstonden verschillende leuke ideeën, waarvan er één werd uitgekozen. Dennis (13 jaar) bedacht een 'huishoudrobot' die alles voor hem opruimt en schoonmaakt. De ontwerpers Cas en Bas gaven dit idee vorm door samen met het buurt­schap de robot geheel op te bouwen uit blokken. De huishoudrobot van Dennis wordt omringd door een zee van blokken, die hij opzuigt en wegveegt.

Hit-kid: Dennis (13 jaar).


Juryrapport:

Als experiment vindt de jury deze wagen zowel geslaagd als mislukt.
Geslaagd om de verstilde compositie, de minimalistische herhaling en het ingehouden kleurgebruik, waardoor de beperkte keus in kleur dahlia's niet werd opgemerkt.
Mislukt vindt de jury deze wagen als rijdend object. De opmerking: "deze wagen was op het Kloosterplein stilstaand mooier als in de optocht" is veelzeggend.
Verder vindt de jury dat ook het achterliggend verhaal niet duidelijk zichtbaar is, waardoor het thema door het publiek niet wordt herkend. Toch willen we het team complimenteren met hun originaliteit en de durf een thema zo te benaderen.

11e plaats - 313 punten