2003 Kerkakkers - Kermis (ojé)

Wagen 10: Kermis (ojé)

Buurtschap Kerkakkers

Ontwerper: Erwin Hendriks


Omschrijving programmaboekje:

Mááám, gaan we naar de kermis? Daar waar van alles te doen ís. Mááám, mogen we een beertje grijpen? En in het reuzenrad onze ogen dicht­knijpen. Mááám, ik wil ook in de brandweerwagen. En papa wil een gokje wagen. Hé mááám de octopus, mogen we daar ook in? En ik lust ook popcorn en een suikerspin. Mááám, mogen we een keertje in de jimmie?
Nee veel te gevaarlijk, da ginnie. Mááám, mogen we nog een oliebol?
Want mijn buik is nog lang niet vol. Mááám, we willen nog graag de botsauto`s in, Ga jij mee, want papa heeft geen zin?

Nee kinderen, het is genoeg geweest! De beurs is leeg, afgelopen is het feest! Spaar maar voor de volgende keer. Want dan gaan we zeker weer.

Hit-kids: Bob Smolders (10 jaar), Nick de Wert (14 jaar), Roel Halters (14 jaar), Erwin Janse (15 jaar), en Bart van Son (15 jaar).


Juryrapport:

Kermis is een mooi, eenvoudig thema dat alle kids wat zegt.
Met een helder kleurgebruik en een zwierig draaiende octopus is men al een eind op weg, maar de echte dynamiek van een kermis wordt in deze opzet node gemist. Jammer was dat de draaimolen niet draaide! Vooral de beer die zo aanwezig was op de voorkant van de wagen leek niet echt bij een kermis te horen.
De figuratie in de kermis is doeltreffend, maar de loopgroep maakt een wat losse en ongeregisseerde indruk. We verwachten bij dit thema wat meer (kermis)plezier.

9e plaats - 341 punten