2003 Hazestraat - Vlucht uit de werkelijkheid

Wagen 9: Vlucht uit de werkelijkheid

Buurtschap Hazestraat

Ontwerper: Frank Maas


Omschrijving programmaboekje:

Als onderwerp heeft de jeugdige Robin Douze de volle agenda’s van de
huidige generatie jongeren gekozen. Zij willen namelijk zo graag eens tijd
hebben om alle drukte te ontvluchten en te vertrekken naar een fantasiewereld. Een tovenaar leidt ze weg van deze wereld op een ‘meanmachine’ van snelheid en kracht. Deze ‘vlucht’ gaat dag en nacht door.

Hit-kid: Robin Douze (12 jaar).


Juryrapport:

Een actueel thema waar veel jongeren mee te maken hebben, verbeeldt in een drukke, kleurrijke, bijna traditioneel opgebouwde wagen. Doch door het kleurgebruik en het mooi loshalen van de vele figuren, een overzichtelijk geheel.
De wagen is, zeker van opzij, mooi in balans. De drakenkoppen fungeren bijna als wolken waardoor de reismachine met een vlammende punt zich een weg baant. Alles is tot in detail goed uitgewerkt en strak geprikt. Prachtig. De kracht zit hem waarschijnlijk ook in het feit dat er niet teveel verschillende vormen zijn gebruikt. In sfeer een combinatie van Lord of the Rings en Paulus de Boskabouter. Knap!
Een bijzonder detail is de tekening op de sierknop van de globe. De achterzijde kan misschien nog een wolkensliert o.i.d. gebruiken en de figuratie mag uit meer fantasie-figuren bestaan dan alleen piloten. Alsof deze reismachine in 3-dimensionale boekillustraties voorbijflitst. Jammer dat het geluid wat te wensen overlaat.

1e plaats - 441 punten
ED Publieksprijs