2002 Stadsebergen - De Hapslik-WEG

Wagen 13: De Hapslik-WEG

Buurtschap Stadsebergen

Ontwerper: Eric Faassen


Omschrijving programmaboekje:

Heeft U genoten van al dat lekkere eten dat u is voor geschoteld? Dan begint nu voor ons lichaam het grote verwerkingsproces. Want realiseert u wel wat er met al dat lekkere voedsel gebeurt als het in de mond komt. Om deze WEG eens goed te kunnen volgen bouwden wij voor u deze machine, en gunnen wij u een kijkje in de keuken van onze spijsvertering. Als een geoliede machine haalt ons lichaam al zijn nodige voedingsstoffen uit het voedsel, en kan de grote afvalverwerking beginnen. Dat daar een luchtje aan hangt zal niemand verbazen. Het is een beetje onsmakelijk maar het blijft toch een dagelijkse realiteit. Maar goed, U heeft toch al gegeten.


Juryrapport:

Het fantastische einde van de stoet, waarin de weg die delicatessen gaan nog eens heel prozaïsch wordt weergegeven, krijgt de Overallprijs 2002. Op het Kloosterplein al beoordeelde de jury De Hapslik-WEG als 'zeer origineel' en 'fantasie prikkelend'.
Als ironisch antwoord op het thema is dit lastige concept zeer gedetailleerd uitgewerkt en bovendien publieksvriendelijk, het werd nergens vies! Het resultaat was een temperamentvolle wagen die nog meer opleefde op de weg, toen alles begon te draaien en te druppelen. Verschillende details hebben grote indruk gemaakt: de metertjes als oogjes, de drol als delicatesse voor de vlieg.
Ook de figuratie was ingehouden geacteerd. Zonder theatrale overdrijving werd er hard gewerkt.

1e plaats - 418 punten