2002 Dommelkant - Lekker Vol

Wagen 2: Lekker Vol

Buurtschap Dommelkant

Ontwerper: Frank Maas


Omschrijving programmaboekje:

Wat voor de één een boterham met pindakaas is, is voor de ander een toastje met zalmsalade of een heerlijk kopje koffie met een lekker koekje. Ieder mens heeft zo zijn eigen dingen die hij lekker vindt. Maar in de meeste gevallen zul je toch eerst even naar de winkel moeten gaan, voordat je jezelf te goed kunt doen aan al die lekkere dingen.
Wij hebben onze boodschappen al gedaan om u een indruk te geven van wat wij lekker vinden en misschien verrassen we u nog wel met het een of ander. Ons motto luidt in ieder geval; ''Als het maar lekker en veel is".


Juryrapport:

Hier is gekozen voor een banale invalshoek van het thema, dat al door veel moderne kunstenaars is vertolkt. Het platvloerse in dit thema mag dan ook best nog meer overdreven worden.
De winkelwagen is niet goed herkenbaar, dit kan echter te wijten zijn aan de dramatische omstandigheden waaronder dit buurtschap de wagen heeft moeten voltooien. Er wordt geassocieerd met een videoclip die niet bij iedereen bekend is.
In de detaillering is een leuke mengeling van schrift en vorm te vinden.
Dat, de slimme keuze van het onderwerp en de ondanks alle problemen heldere afwerking ervan - waarbij de jury oprechte complimenten maakt aan alle te hulp geschoten mede-corsobouwers - rechtvaardigen de verwachting dat dit buurtschap het volgend jaar weer volop meedraait in onze Corsogemeenschap.

13e plaats - 256 punten